lördag 6 februari 2010

Det är lördag och du...

...vaknar med lätt ångest över att du bokat in dig på ett Body Pump-pass klockan 11. Det är försent att avboka. Du går dit och inser (för femtielfte gången) att det är fruktansvärt tråkigt.
Du kommer hem och dammsuger. Dammet har samlats i hörnen under veckan och igår hade du folk över som käkade popcorn...jo jo. Du hatar förövrigt att dammsuga.
Sen gråter du lite för att du känner dig så himla stressad över allt på jobbet, allt vid sidan av jobbet och allt annat också.
Men. Sen.
Fixar du lite kaffe. Sätter på din egen skiva. Flyttar datorn till köket och gör ett facebook event som direkt får en massa uppmärksamhet.
Du tar ett litet litet glas vin (klockan är ju faktiskt 15.00). Röker en cigarett under fläkten (P är såklart borta). Du dansar lite i vardagsrummet. Du drömmer om spelningar och turné. Du drömmer om att alltid alltid vara cool och ball, även nedanför scenen. Du tänker, nu fan, nu är jag det. Du lyssnar på Leslie Gore. Du blir inspirerad. Du sätter dig vid keyboarden, du skriver en (antagligen) löjlig sång (för du litar inte på att du kan skriva sånger). Du spelar in den på mobilen (annars är den glömd).
Du pratar med världens bästa Monika. Du peppar för kvällens festligheter.
Det är lördag och du har det egentligen ganska bra.

Inga kommentarer: